Logistiek

'denken en werken met menselijke maat'

In de voedselvoorziening keten komen een hoop logistieke processen samen. En dan denken we al gauw aan grootschaligheid. Maar op kleine schaal bezien, zijn dezelfde processen gaande en afhankelijk van de kwaliteitseisen die men stelt, verlopen ook deze meer of minder snel, soepel en doeltreffend.

Logistieke processen die met de maaltijd van doen hebben lopen van de plant naar het bord en van olijf naar fles of pot. Of zit hem in het traject tussen een te plaatsen stagiair / afstudeerder naar de keuken van een chef. Ook het plaatsen van een bestelling tot aan de levering of de samenwerking van betrokken partijen vallen onder het begrip logistiek. Het gaat om communicatie, samenwerken en doelen bereiken. 

Dus al deze aspecten hebben aandacht nodig van een praktisch ingesteld team van betrokken partijen; met het oog op het ultieme doel: een dagelijkse h-eerlijke verse voedzame gezellige gezamenlijke betaalbare toegankelijke maaltijd.
Vlak overigens een tussendoortje of de broodmaaltijd niet uit.. ook die kunnen met gemak  lekker en verantwoord zijn.. Zorg en aandacht zijn de ingredienten die het verschil maken, want zij geleiden ieder traject, waardoor kwaliteit kan ontstaan.

In het bestuur van K-ETEN huist jarenlange ervaring met het inkopen en distribueren van ambachtelijke producenten en niche producten. Wij weten alles over het verbinden van producent en consument en het vermarkten van ambachtelijke productie. Ook herbergen wij vakkennis op het gebied van kwalitatieve ingredienten en horeca, de wereld keuken en natuurvoeding.

Goed materiaal en gereedschap zijn natuurlijk van invloed op goed verlopende logistiek. In dit verband wordt gewerkt aan het maken van een internet bestelfaciliteit, een zaai-oogst-menukalender en een Handboek.

Logistieke Partners waar wij mee zullen samenwerken zijn vermeld in de button PARTNERS.